Látnivalók

Séta Magyarországon

Szakvezető végigkíséri a csoportot az országon, miközben számos érdekességgel ismerkedhetnek meg hazánk és a Magyarkert kapcsán.

Ismerd meg Magyarországot!

Szakvezető irányításával a csoportokat csapatokra osztjuk. Szakvezető megtanítja a csapatokat a tájoló használatára. Ezt követően a csapatok elindulnak és önállóan a tesztlap és a tájoló segítségével az életkori sajátosságoknak megfelelő feladatokat oldanak meg, miközben megismerik hazánk és a kert nevezetességeit. A tesztlapokat a szakvezető értékeli és diplomát ad a nyerteseknek.

Séta a Csodaerdőben

Szakvezető vezetésével hazánk és az erdő biológiai ritkaságaival ismerkednek, némi környezetvédelemmel fűszerezve. A kirándulást a kívánság koszorú zarándokhelynél fejezik be.

Környezetvédelmi tanösvény

Kialakított tanösvény segítségével ismerkednek a csoportok a környezetvédelem fontosságával, mindezt interaktív módon.

Biológiai tanösvény

Kialakított tanösvény segítségével ismerkednek a csoportok hazánk erdeiben honos növény és állatvilágával.

Séta a Nyugalom erdejében

A séta kapcsán bemutatjuk az ősborókást, biológiai érdekességeket és a „család fájánál” hangsúlyozzuk a család, az összetartás és szeretet fontosságát.

Puszta olimpia

Tréfás feladatok megoldása közepette, megtanítjuk a résztvevőket az ősi magyar játékra a bigére.

Kézműves foglalkozások

Lovaskocsizás

A kocsin egyszerre 10 fő utazhat, a nagyobb létszámú csoportok a 2 órát osztják el időarányosan.

Szállás lehetőség

Jurta sátrak (áprilistól – szeptemberig)

Étkezés

Bográcsételeket tudunk biztosítani. A diákok által közkedvelt; a paprikás krumpli és a bolognai makaróni díja: 1.000Ft/fő. Szívesen készítünk babgulyást, gulyáslevest és adunk mellé túrós batyut vagy sajtos pogácsát díja: 1.200Ft/fő. Kérésre egyedi igényeket is kielégítünk, ami bográcsban elkészíthető.

Fontos tudnivalók

A Magyarkert támogatja a saját főzőcskézést, biztosítunk bográcsozó helyet, tűzifát és szükség esetén állványt is. Bográcsot és a belevalót ebben az esetben a vendégeknek hozzák magukkal. Természetesen támogatjuk a hozott úti elemózsia elfogyasztását is. Az állandó programok igényléséhez előzetes egyeztetés szükséges. Januártól-februárig előzetes bejelentkezés szükséges.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON